VETERANENDAG KLU GILZE RIJEN 5 SEPTEMBER 2013

De Veteranendag van de Koninklijke Luchtmacht vond  dit jaar plaats op donderdag 5 september 2013 op vliegbasis Gilze Rijen, dit ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Militaire Luchtvaart.

 

Het thema van de Veteranendag 2013 was :  “100 jaar één team, één taak”. De Nederlandse Militaire Luchtvaart bestond  dit jaar 100 jaar. 

 

Wij waren met een aantal LSK veteranen van onze geweldige vereniging op deze dag aanwezig. De contacten waren, zoals gebruikelijk op welke samenkomst dan ook, weer sfeervol. De stemming zat er goed in.

 

Er was vanzelfsprekend ook dit jaar een  vlaggenceremonie en een kranslegging.  Deze kranslegging werd uitgevoerd door Jo Roos en Gerard Duvalois, beiden van de veteranenvereniging LSK. Op deze pagina  zijn foto’s afgebeeld van deze reunie. Deze opnamen werden zoals gewoonlijk gemaakt door onze grote vriend Gerard Duvalois.

 

 De Veteranendag biedt de deelnemers vooral gelegenheid om  te gedenken en oude bekenden te ontmoeten. ‘s Ochtends vindt  de officiële vlaggenceremonie en  kranslegging plaats. Bijzonder dit jaar is dat 40 actief dienende militairen  het Draaginsigne Veteranen uitgereikt krijgen.
 
Het thema van de Veteranendag 2013 is “100 jaar Een team, een taak”. De Nederlandse militaire luchtvaart bestaat dit jaar 100 jaar.  Gedurende 2013 heeft de Koninklijke Luchtmacht diverse activiteiten georganiseerd om dit te vieren. In dit kader wordt de Veteranendag afgesloten met een reünie voor iedereen die werkzaam is of ooit is geweest binnen de militaire luchtvaart als burger, dienstplichtige, Kort Verband Vrijwilliger  (KVV-er)  of beroepsmilitair.
 
De Koninklijke Luchtmacht organiseert jaarlijks een Veteranendag in samenspraak met de vertegenwoordigers van de Stichting Federatie Militaire Luchtvaart. Deze Stichting treedt op als belangenbehartiger voor veteranen van de militaire luchtvaart.

 

Op het ikoontje rechts onderaan klikken om de film over de volle pagina te zien!