HERMAN STRAVER IS DE PERSOON OP DE EERSTE RIJ RECHTS.

Met een bus werden we naar huis gebracht; wat een ontvangst!!!!!

MARTIN BABELIOWSKY  LUCHTMACHTPIONIER

Een korte  impressie over   Martins diensttijd in de tropen. Als 20 jarige soldaat is Martin op 20 mei 1948, samen met Kees Hiep, Henk Hof en Jan v.d. Braak (LSK-groep Waterman) vertrokken naar het vliegveld Kalidjati in verband met de opleiding tot verkeersleider. Na deze opleiding werd hij geplaatst op vliegveld Kemajoran in Batavia.

 

Op een gegeven moment werd hij naar Padang gestuurd en vervolgens naar Pakan Baroe.                                                              

 

Eind oktober 1949 werd Martin plotseling teruggeroepen naar Nederland voor zijn vliegopleiding. Opeens was Pakan Baroe verleden tijd voor hem, maar nog niet voor de achterblijvers. Want het was daar behelpen en vaak ook afzien.

 

Hij ging van Padang met de Volendam naar Batavia en vervolgens van Batavia met de Tabinta naar IJmuiden. Het was voor Martin een soort cruise want hij mocht gebruik maken van een luxe hut.

 

 

Hij ging van Padang met de Volendam naar Batavia en vervolgens met de Tabinta naar IJmuiden. Dat was voor Martin een soort

Hij ging met de  “Volendam” van Padang naar Batavia en vervolgens met de “Tabinta” naar Nederland.

Tekstvak: Martin was hart  en nieren een rasechte Luchtvaartpionier. Ook was en is hij nog steeds  een geliefde veteraan in het reünieverband van de L.S.K. Hij bezocht ieder jaar trouw en met veel betrokkenheid de jaarlijkse reünies.

Lees onderstaand krantenartikel.
Tekstvak: In het
Tekstvak: van 13 maart 2018
Tekstvak: stond onderstaand artikel