Naam bedrijf

DIENSTPLICHT IN INDIË, PAGINA 2

DIENSTPLICHTIGEN L.S.K. 1948

Tekstvak: Vliegveld Kemajoran is gelegen aan een spoorbaan. Luchthaven Kemayoran (Kemajoran) was een internationale luchthaven die Batavia en omgeving bediende. Deze civiele luchthaven was kort voor de Tweede Wereldoorlog officieel op 8 juli 1940 geopend en haar naam was toen Batavia's Vliegstation Kemajoran. Het was gelegen midden tussen de bebouwing van de gemeente Centraal Batavia in het gelijknamige onderdistrict Kemayoran in het noorden van Batavia. In 1985 werd de luchthaven vervangen door de nieuw gebouwde Internationale Luchthaven Tekstvak: Donderdag 16 juni 1948

Hieronder een viertal foto’s gemaakt op 16 juni 1948 in ons kampement Gunung Sahari Binnen.
Tekstvak: Op alle foto’s staat Cor van Houten, ofwel alleen, ofwel met twee djongo’s, of wel met Jan Scholten
Tekstvak: Dinsdag 28 juni 1948
Vandaag gingen een aantal L.S.K.-ers, waaronder ook mijn persoon, naar het vakantiecentrum Sirnagalih, gelegen op de Puncak-pas. Ik weet het niet helemaal zeker meer, maar volgens mij werden we daarheen gebracht door vrachtwagens. De  Puncak-pas (Poentjak) is de naam van een pas op het Indonesische eiland Java die je passeert, als je van Bogor naar Bandung reist. Het hoogste punt van de pas ligt op ongeveer 1500 m. Een prachtig gebied om te relaxen en dat deden we dan ook. Aangezien dit een hoog gelegen en daardoor relatief  koel gebied is, was het al voor de Tweede Wereldoorlog populair om hier vanuit het snikhete Batavia een "frisse neus" te gaan halen. Aan die koloniale periode is het te danken dat er Zwitserse houten chalets staan. Vanaf de pas maakten we een  korte wandeling naar  Telaga Warna, een vulkanisch meertje. Zie hieronder.
Tekstvak: Hieronder  zijn een aantal foto’s afgebeeld van bungalowpark Sirnagalih. 
Tekstvak: Op de foto hierboven zin afgebeeld : Jo Roos, Timon Visser, Jan Kleiburg en Jan Bontan
Tekstvak: Zaterdag 17 juli  1948
Met vrachtwagen op stap. Veel bekenden staan op deze foto. Waar we toen heen gingen is niet meer te achterhalen. De foto is echter het opnemen in dit boek zeker waard.