VETERANENDAG KLU EINDHOVEN 16 SEPTEMBER 2009

De Veteranendagen van de Koninklijke Luchtmacht vonden† dit jaar voor de eerste keer plaats op woensdag 16 en donderdag 17 september 2009 plaats op Vliegbasis Eindhoven. Met deze dagen toonde de luchtmacht haar waardering voor de inzet van veteranen die vaak dienden onder moeilijke en zware omstandigheden. Wij, van her reunieverband LSK werden op 16 september uitgenodigd.

 

 

Het thema van de Veteranendagen 2009 was de inzet van het Commando Luchtvaarttroepen dat van 1947 tot 1950 was uitgezonden naar Nederlands-IndiŽ. Op deze website is ook plaats ingeruimd voor de LVT. Helaas is onderhoud van dit onderdeel niet meer te doen, omdat de betreffende persoon, Jan Moelaert, die mij van informatie voorzag is overleden. Niemand van de LVT heeft het daarna overgenomen.

 

De fotoís van deze reunie zijn, evenals de voorgaande jaren, ook gemaakt door Gerard Duvalois. Een kerel, die de Militaire Luchtvaart een bijzonder warm hart toedraagt. Dat wordt door ons bijzonder gewaardeerd en wij hopen en bidden dat hij hiermee nog lang mag doorgaan. Gerard, doe je best.

EINDE 
VETERANENDAG
2009